Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het beter vindbaar maken van je website voor de zoekmachines om meer verkeer naar je website te krijgen. Om goed inzicht te krijgen in wat SEO is delen we dit in dit artikel.

Hoe SEO werkt

Je zult Google zien als een website waarin je een zoekterm invoert en je een lijst met relevante web pagina’s krijgt te zien.

en dat klopt, echter heb je eigen wel eens afgevraagd hoe Google deze lijst met resultaten bepaald?

Het werkt als volgt: Google heeft “crawlers” die elke webpagina op het internet bezoeken en informatie hierover verzameld. Hiermee probeert Google erachter te waar elke webpagina over gaat. Op deze manier bouwt Google een index van het web. De index wordt dan door een krachtige algoritme gehaald om de positie hiervan te bepalen.

Met SEO proberen we de zoekmachines aan te geven waar een pagina over gaat zodat de verschijnt na het invoeren van een bepaalde zoekterm in de zoekbalk van onder andere Google.

Waarom heb je SEO nodig?

De meeste bezoekers komen op je website terecht via een zoekmachine als Google. Ook social media websites zorgen voor een flinke bijdrage een verkeer naar je website toe. Om die reden is het belangrijk dat je goed gevonden wordt, dit zorgt immers voor meer bezoekers naar je website en je zult dan ook meer omzet kunnen draaien.

Kun je zelf SEO doen?

SEO veranderd zo erg snel dat dit voor een leek bijna niet bij te houden is. Technieken die nu goed werken kunnen in 3 maanden compleet anders zijn. Een SEO geoptimaliseerde website laten maken kun je het beste uitbesteden aan een expert. SEO omvat meer dan 200 punten waar je rekening mee moet houden voor een optimaal resultaat.